26.01.2016 08:54

Nově kurzy šití od 3. března, sleva za včasné přihlášení

KURZY ŠITÍ U Rosničky s Novinkou! 

„Jak na OVERLOCK?“ od 3. BŘEZNA

 s možností hlídání dětí

Srdečně vás zveme na Kurzy šití pro začátečníky i pokročilé.  Začínáme ve čtvrtek 3.března nebo po naplnění kurzu.  Kurz bude probíhat pravidelně 1 x za 14 dní ve čtvrtek od 9:00 do 12:00 hodin.

 

NOVINKOU! v tomto kurzu je bližší seznámení se s prací na OVERLOCKU, včetně ušití vlastního jednoduchého výrobku. Tuto novinku pro vás lektorka připravila ve spolupráci s firmou Ráj šití (www.raj-siti.cz), která patří mezi největší dodavatele s nejširším výběrem šicích a vyšívacích strojů a jejich příslušenství, overlocků, coverlocků, mandlů a žehlících lisů.

 

Overlock je perfektním pomocníkem nejen pro profesionální vzhled výrobků z tkanin, ale je i skvělým nástrojem pro šití výrobků z pletenin (úpletů). Pro svou pružnost jsou tyto materiály v posledních době oblíbeným materiálem pro šití oděvů pro děti i dospělé.

 

Bloku šití na overlocku budou věnovány cca 2 až 3 lekce. Stroj vám bude zapůjčen nebo si můžete přinést vlastní.

 

Kromě začišťovacích, sešívacích a řezacích funkcí na overlocku a jeho obsluhy je na programu:

  • práce s diferenciálním podáváním (jak na tenké, silné materiály a úplety?)
  • práce s patkami a jejich využití,
  • úzký lemovací steh a k čemu je dobrý?
  • všívání gumy, šikmého proužku, paspulky,
  • šití slepých stehů (výborné pro zakončení délek triček nebo rukávů z úpletů)

Jinak se v kurzu naučíte šít, to co potřebujete pro sebe a své blízké nebo vaše zákazníky. Od základů šití až po různé vychytávky. Například šití oděvů pro děti i dospělé, doplňků do domácností, kapsářů, práce s podšívkou a s výplňkovým a výztužným materiálem, práce s žehličkou, jak naměřit správně tělesné rozměry pro šití oděvů ...., správné polohování střihu na látku, práce s Burdou, spočítání si spotřeby materiálu. Můžete se naučit šít různé druhy kapes, všívat zipy, zkracovat délky kalhot, opravovat oděvy, šít různé druhy švů, rozparků.........

 

Cena:

QUICK SLEVA pro dopolední kurzy:  Při platbě celé částky předem do 15.2.2016  je cena za 10 lekcí 2800,-Kč.

Cena 10-ti lekcí je 3100,-Kč (při platbě předem).

Cena za jednu lekci je 360,-Kč. 1 lekce trvá 3 hodiny.

 

V ceně je k dispozici profesionální žehlička, žehlící prkno a overlock (šicí a obnitkovací) stroj, patchworková podložka, řezák a pravítko a některé další textilní a technické pomůcky. Látky, nitě a další drobná textilní příprava pro výrobu svých vlastních výrobků nejsou v ceně kurzu.

Je možné si také zapůjčit šicí stroj. Cena zapůjčení stroje je 50,-Kč na jednu lekci nebo při platbě předem na 10 lekcí je cena 300,-Kč.

 

 

Více informací k platbě a podmínkám účasti najdete v přihlášce.

 

 

Přihlášku najdete v tomto odkaze nebo si o ní prosím požádejte emailem u lektorky, který je uveden v kontaktech pro přihlášení.

 

Termíny pro tento kurz jsou: 3.3., 17.3., 31.3., 12.4., 28.4., 12.5., 26.5., 9.6., 23.6. a 30.6.

 

Počet účastníků na kurzu: 5 až 6 podle tématu,

 

Kurzy šití vede zkušená lektorka:                  Ing. Monika Havelková,

Kontakty pro přihlášení na lektorku:        606 697 199, monikahavelka@seznam.cz

 

Sebou:

Šicí stroj (je možné i zapůjčit), textilní a technickou drobnou přípravu, jako jsou nitě, nůžky, jehly na strojové a ruční šití, krejčovský metr, pravítko, špendlíky a další, které budou upřesněny ještě v kurzu. Některé pomůcky, módní a patchworkové časopisy, látky i šicí stroje je možno si zapůjčit nebo zakoupit za zvýhodněnou cenu přímo v kurzu šití.

 

Objevte v sobě kreativitu, vytvořte si a ušijte něco krásného, v čem se budete vy nebo vaši blízcí cítit dobře, a co vám udělá radost.

 

Těšíme se na vás!

 

Monika Havelková a tým U Rosničky.

www.urosnicky.eu

—————

Zpět