01.08.2019 12:51

PRÁZDNINY V ROSNIČCE - FOTKY

Milé děti, milí dospělí,

léto je v plném proudu, ani jsme se nenadáli a už je polovina prázdnin za námi. Ve školách je klid, v Rosničce je pořádně rušno…… V červenci proběhly již čtyři tábory, další tři děti čekají v srpnu.

Jako první proběhly souběžně Tábor pro předškoláčky a Golfový tábor, další týden pokračoval Turistický tábor s přespáním na horské chatě Súkenická a Sportovní tábor na tajné téma.

Předškoláčci „procestovali“ celý svět, plnili spoustu tematických úkolů, hráli si a tvořili. V pátek se vydali s plným ranečkem domácích pečených buchet na výlet na Jízdárnu v Malenovicich, kde poznali, že nejlépe je doma.

Děti si na Zážitkovém táboru s výukou golfu vyzkoušeli tento ne zcela jednoduchý sport, osvojili si pravidla, třetí den vyzvali na turnaj své lektory. Taktéž si děti vyzkoušely šimpanzí cestu v lanovém centru Opičárna na Ostravici. Každý den děti hrály hry, sportovaly.

Děti z Turistického tábora byly velice šikovné, v pondělí ušly krásných 15 km!, v úterý si došly k Pacošům na borůvkové knedlíky (ale na okolo – přes Bystré), ve středu, čtvrtek a v pátek objevovaly krásy okolí Bumbálky – prameny Bečvy, rezervaci Salajka, Vysoká (nejvyšší vrchol Vsetinských vrchů), rozhledna Súkenická.

Tajným tématem Sportovního tábora byli ŠMOULOVÉ. Děti na Rosničce spaly celý týden, plnily spoustu úkolů, kvízů. Děti ráno začínaly rozcvičkou, během dne si vyzkoušely spoustu disciplín a jak se říká, byly neustále v „poklusu“. Během týdne musí splnit všechny úkoly rozmístěné po šmoulí vesnici a navíc se musí vyhnout se všem nástrahám Gargamela.

V srpnu na děti čekají Výlety za poznáním, Keramický tábor a Tvoření pro dívky.

Malá galerie fotek:

Golfový tábor:

Výlety za poznáním - Sůkenická:

—————

Zpět